Sum Regnskap støtter Long Life Shorts - Livreddende synlighet.

14882128_1803970036555229_8492158798350523777_o.jpg

Sum Regnskap er stolt av å støtte Long Life Shorts - Livreddende synlighet.

Long Life Shorts lager neongrønne badeshortser for barn i Gambia for å forhindre drukningsulykker ved at barn blir mer synlige i vannet.

1.2 millioner mennesker drukner hvert år. Omkring halvparten av dem er barn i den tredje verden.

Inspirert av reflekterende tøy brukt av syklister, har de utformet neongrønne badebukser som distribueres til barn som leker og svømmer på strendene i Gambia. Ikke istedenfor svømmetimer, men fordi noe så enkelt som et supersynlige bukser noen ganger kan utgjøre hele forskjellen.

For å støtte prosjektet kan du donere penger eller kjøpe noe fra deres nettbutikk: 

www.longlifeshorts.com

 

 

 

 

 

Kan du eller dine ansatte motta diettgodtgjørelse?

iStock-506911098.jpg

Ved reiser uten overnatting gis diettgodtgjørelse etter sats når arbeidstaker har reiser til ikke-fast arbeidssted, og kostnaden anses som en merkostnad.

Arbeidstakere som har reise som en del av sitt ordinære arbeid/ mobilt arbeidssted, f.eks. håndverkere, serviceteknikere og selgere vil ikke anses å være i en merkostnadsituasjon, og de vil derfor ikke kunne motta trekkfri diett på dagsreiser, ettersom matkostnadene på deres daglige reiser utgjør normalkostnaden.

Følgende satser er trekkfrie for yrkesreiser uten overnatting: 

Inntil 6 timer: 0 kr

F.o.m 6 timer til 12 timer: 289 kr (2017, 2018 sats ikke klar enda)

Fra 12 timer: 537 kr (2017, 2018 sats ikke klar enda)

 

Ved reiser med overnatting gis trekkfri diettgodtgjørelse etter sats i forhold til type overnatting:

Hotell: 569 kr/døgn (2018)

Pensjon, hybel/brakke u/ kokemulighet mv.: 159 kr/døgn (2018)

Privat, hybel/brakke m/kokemulighet mv.: 88 kr/døgn (2018)

 

Når frokost er inkludert i romprisen eller når ett eller flere måltider er dekket etter regning/program/innbydelse eller er påspandert, skal de beløpene som kan utbetales trekkfritt (og skattefritt) reduseres med henholdsvis 20 % for frokost, 30 % for lunsj og 50 % for middag.

Utbetaling av diettgodtgjørelse er lønnsopplysningspliktig.

Innholdet i denne teksten er ikke uttømmende.

Spørsmål rundt diettgodtgjørelse? Eller trenger du hjelp til å benytte reiseregningsmodulen i Tripletex? Ta kontakt med din regnskapssjef! :-)

I Stavanger har vi fått med oss Ole Marius Hobbelstad på laget.

Ole Marius er 30 år og kommer fra Madla i Stavanger. Han har en 3-årig Bachelor i Økonomi og Administrasjon fra BI i Bergen, hvor avsluttende oppgave ble skrevet ved UC Berkeley i California.

I tillegg har han en 2-årig Master i International Business, hvor han tok et semester ved Auckland University of Technology i New Zealand.

Etter ett år som Økonomitrainee i Boreal Norge AS, ble han Controller i samme selskap. De siste to årene har han hatt stilling som Eiendom- og innkjøpsleder i Boreal Norge.

 

Av fritidssysler prøver han iherdig å holde jevnt under 20 i hcp i golf, han trener og går på ski om vinteren, både bortover, nedover og toppturer.

Når han ikke er på jobb er dagene travle med en Bichon Havanaise på 2 år.

Ole Marius er ansatt i vår rådgivingsavdeling. Vi ønsker han velkommen som Summer!

Ole Marius.jpg

«Gjør regnskap selv!»  - Er det en gigantisk bløff?  

«Gjør regnskap selv!»  - Er det en gigantisk bløff?  

"Enkelt regnskap" er en gigantbløff! Vi ser det hele tiden. Ivrige, flinke folk som blir frustrert av regnskap. Det blir alt for mye å sette seg inn i. Du googler etter "nettbasert regnskap" i håp om å finne drømmeprogrammet som skal gjøre alt enklere. Men uansett hvilket regnskapsprogram du velger og hvor mange kurs du går - du er fortsatt ALENE. Du trenger en KOMPIS!

Julegave fra SUM - God Jul

Julegave fra SUM - God Jul

Sjelden finner man en sterkere Gründerspirit enn når en ser mennesker som flytter bort fra alt det trygge for å hjelpe de som trenger det mest. Det er derfor utrolig kjekt for å oss i Sum å få lov til å besøke noen av dem som virkelig brenner for å skape en bedre fremtid for andre. Rune og Irene Sæter tok oss med rundt for å vise oss hva som blir gjort på deres barnehjem i Romania.