Hils på Sum

Det er menneskene våre som definerer hvem vi er, og vi mener våre mennesker er verdens beste!

Stavanger

Åse Marie Botnan

Partner // Senior regnskapssjef

Åse har en bachelorgrad fra Handelshøyskolen BI i Oslo, og har jobbet 3 år i Storm Capital Management Ltd i London. Hun ble med på Sum-laget i 2014 og ble Partner i 2016. Hun er et arbeidsjern som løser en hver utfordring på strak arm. Åses største (og eneste?) svakhet er Jack, en engelsk Cocker spaniel som elsker Åses fang.

Tips til verden: Bruk solkrem

tel:98058034

Merete Ramsland

Head of Excellence

Merete har to bachelorgrader, en i sosialt arbeid og en i regnskap og revisjon. Den siste førte henne til Sum i 2012. Hun har mann og to små barn, så fritiden medgår for det meste til dem og venner.

Tips til verden: Den største gleden du kan ha det er å gjøre andre glad

Tel: 93648439

Odd Arne Nordmark

Rådgiver // CFO for hire

Odd Arne har en mastergrad i økonomi og administrasjon fra Universitetet i Agder med spesialisering innenfor finans og økonomisk styring. Tidligere har han jobbet i både små og store bedrifter i privat sektor, samt som rådgiver i Universitetssektoren. Odd Arne er glad i friluftsliv, trening og kiting.

Tips til verden: Øvelse gjør mester

Tel: 47050603

Elisabeth Kaale Svela

Regnskapssjef

Elise Tjetland

Senior regnskapssjef

Elise er autorisert regnskapsfører med 10 års erfaring fra regnskapskontor. Mange vil kalle henne for handy woman, og ikke rart er det - Elise har alltid et prosjekt gående og sitter sjelden stille. Hun har også vunnet i kategorien: ``størst sannsynlighet for å overleve på en øde-øy``.

Tips til verden: Lev etter følgende: Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg at jeg kan klare. Stol på magefølelsen og ikke lytt til hode

Tel: 92295458

Hanne Thunheim Østrem

Regnskapssjef

Hanne har jobbet i forskjellige bransjer, og har blant annet fagbrev som frisør. De siste 7 årene har hun jobbet med regnskap, og stortrives med det. Hanne liker å lese en god bok, når anledningen byr seg.

Tips til verden: Det er aldri for sent å sette seg nye mål, og drømme nye drømmer.

Tel: 95993069

Tove Solsbak

Administrasjon

Tove har jobbet i 10 år i oljebransjen hvor hun har hatt ansvar for å sende personell offshore, timeføring m.m. Hun tok ett nettstudie innen lønn- og personal i 2016.
Tro det eller ei, så er Tove en gamer på fritiden, og hun prioriterer familie og venner så ofte hun får anledning til det.

Tips til verden: Det er aldri så vondt at det ikke er godt for noe

Tel: 97655532

June L. Madland

Regnskapssjef

June har tilbrakt de siste 20 årene i samme konsern. Hun har jobbet med regnskap og hatt litt administrative oppgaver i tillegg.

Ved siden av jobb har hun tatt deltidsstudier, og våren 2020 fullførte hun en bachelor i økonomi og administrasjon med regnskapsspesialisering på BI.

Junes hverdag går for det meste i jobb og barn. Hun liker å slappe av med en god serie på tv, gjerne med et strikketøy i fanget. På fritiden liker June å tilbringe tid med familie og gode venner, samt at hun stortrives på fjelltur og er stadig på jakt etter tips til nye fjelltopper å bestige. Har du noen tips til henne?

Tips til verden: Et godt råd: Ikke snakk med hat i munnen.

Tel: 92266561

Merete Løvli

Regnskapssjef

Merete har bachelor i regnskap og revisjon fra universitetet i Stavanger og har mye erfaring innen kundeservice.

Hverdagen hennes går mest til familie, og hun er ellers glad i å bake og å tilbringe tid med venner.

Tips til verden: Smil til verden, og verden smiler igjen.

Tel: 45280850

Karoline Strand Vigdel

Regnskapssjef

Karoline er siviløkonom med utdanning fra Bergen og Stavanger. Hun har jobbet med lønn og regnskap siden 2017.

Fritiden går stort sett med til familien, og Karoline liker ellers å være sammen med venner, reise og spise god mat.

Tips til verden:
Tenk før du snakker

tel: 47620618

Anita Egelandsdal

Regnskapssjef

Anita har jobbet med regnskap i 36 år innen ulike bransjer, alt fra mat, grus, klær, bil og fornøyelsespark.

Utenom å være mormor går mye av fritiden til å lese, se tv-serier, matlaging og håndarbeid. Men ikke minst så har hun de siste 13 årene vært en aktiv helårsbader.

Tips til verden:
Isbading er sunt for kropp og sjel!

tel: 91599561

Marie Elisabeth Slette

Regnskapssjef

Marie Elisabeth er utdannet med en bachelor i økonomi og administrasjon og har jobbet innenfor regnskap og oljeservicebransjen siden 2013. Hun er lidenskapelig opptatt av tall, og har også dratt med seg et grunnfag i matematikk på veien.
På fritiden elsker hun å ha gjester og bruke tid sammen med familie og venner. Hun er også friluftsmenneske som er glad i å stå på ski og gå turer i fjellet. Skulle det oppstå en ledig time er strikketøy eller en bok aldri langt unna.

Tips til verden: Vær raus!

Tel:97745778

Roar Voll

Forretningsutvikler // gründer

Roar er Sivilingeniør (Indøk) og har en bachelorgrad i Entreprenørskap, Markedsføring og Ledelse. Helt siden studiene har han hatt et stort engasjement for gründere. Selv har han vært involvert i flere oppstarter, blant annet Sum som han startet sammen med Leonard i 2010. Roar er både golfentusiast og lydbokfantast.

Tips til verden: Muligens en klisjé, men jeg har lyst til å gjengi følgende sitat fra Desmon Tutu : “Do your little bit of good where you are; it’s those little bits of good that overwhelm the world.”

tel:40825308

Ole Christoffer Olsen

Markedsansvarlig

Ole Christoffer har en bachelorgrad i Økonomi og administrasjon fra Handelshøyskolen BI. Han står alltid på 100% for sine kunder, og yter den beste service. Ole Christoffer har en imponerende allmennkunnskap, og knuser de fleste i Bezzerwizzer. På golfbanen er målet å holde seg under 20 i handikap, men det er ikke alltid like lett når jobben kaller.

Tips til verden: Doner til Wikipedia

tel:97537438

Lars Vesteraas

Regnskapssjef

Lars har en bachelorgrad i Økonomi og Administrasjon ved Universitetet i Stavanger, og var på utveksling til Paisley i Skottland. Deretter flyttet han til Trondheim, og tok sin mastergrad ved NTNU Handelshøyskolen. Lars er idrettsinteressert og tidligere håndballspiller. På vinteren står han på snowboard, og ellers går fritiden til trening, tv-serier og data. Han har alltid en lydbok klar på mobilen.

Tips til verden: Kjøp de oransje gatene i monopol

tel:47871381

Tatiana Lindeberg

Regnskapssjef

Tatiana har en bachelorgrad i Regnskap og Revisjon fra UiS. Rett etter universitetet fikk hun jobb som regnskapsmedarbeider i et regnskapsbyrå, og ble autorisert regnskapsfører i 2015. Hun har bred erfaring med forskjellige oppgaver og kunder. Tatiana er en som alltid prøver å sette seg inn i oppgavene og utfører dem på beste mulige måte. Hun trives godt med både tall og mennesker. Hun elsker å gå på yoga, og liker ellers å tegne når hun finner tid og inspirasjon til det.

Tips til verden: Ta en sjanse når du får en

Tel:96850452

Hanne Julie Tønnessen

Senior regnskapssjef

Hanne er utdannet revisor og jobbet som revisor i KPMG før hun startet i regnskapsførerbransjen. Her har hun vært siden 2005, og trives godt med det. Fritiden brukes til både trening, familie og venner, dans og klarinett.

Tips til verden: Dancing makes you smarter

Tel:47317339

Susana Godoy Medel

Regnskapssjef

Susana har 7 års erfaring innen regnskap. Hun liker å lese gamle science fiction bøker og å lære seg nye språk.

Tips til verden: Stopp aldri å lære

Tel: 90470244

Else Berit Helgø

Regnskapssjef

Else Berit har en bachelorgrad i Økonomi og Forretningsjus i fra Handelshøyskolen BI, med spesialisering innen skatterett, avgiftsrett, selskapsrett, og EØS-rett. Hun har tidligere erfaring som spesialkonsulent hos skatteoppkreveren, og som rådgiver i avdeling `budsjett og analyse` i offentlig sektor. Else Berit har siden 2012 arbeidet som regnskapsfører, og hun trives med en hektisk hverdag og liker å lære nye ting.

Tips til verden: Pant flasker

Tel: 95228902

Olav Mellemstrand

Prosjektutvikler, Innovasjon - Utvikling

Olav er i følge han selv prosjektnørd. Han har jobbet i 12 år med etablering og strukturing av Forsknings- og utviklingsprosjekt for konsern, SMB, Startups og forskningsinstitusjoner. I løpet av karrieren har han jobbet både som en del av virkemiddelapparatet og som selvstendig konsulent.

Olav er utdannet økonom med fordypning i prosjekt og forretningsutvikling.

Som Sandnesgauk (DBS - sykkelens hjemby), har sykkelbygging vært den eneste hobbyen som har overlevd en travel småbarnstilværelse. Valg av sykkel til barn, og bygging av sykkel til barn kan han nok mer enn de fleste om etterhvert:-)

Tips til verden: Jeg er ingen bokleser, og i hvert fall ikke romaner. Jo tjukkere boken er, jo mindre appellerende er den. På tross av dette; en god bok som anbefales selv for rastløse lesere som er glad i spenning/thrillere: Terry Hayes - Pilegrim - En glimrende roman på over 800 sider.

Tel: 90632906

Simen Murvold Stava

Regnskapssjef

Simen har en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI Stavanger og en master i økonomisk analyse fra UiS. Han er en veldig aktiv person som har drevet med idrett helt hele livet. Helt frem til nå har han vært aktiv håndballspiller for Sandnes Håndballklubb. Ellers liker han godt å spille frisbeegolf og padel tennis.

Tips til verden: Vi er alltid best sammen!

Tel: 47623609

Silje Denise Lea

Student

Silje er utdannet helsefagarbeider og har jobbet i helsesektoren i 12 år. Hun er nå godt i gang med bachelorgrad innen økonomi og administrasjon ved UIS, og jobber deltid i Sum ved siden av studiene.

Silje har travle og innholdsrike dager, og er såkalt ``soccermom`` og student. Hun er alltid på farten, men når hun først får anledning til å koble litt av slår det aldri feil men en god bok, strikketøyet som aldri blir ferdig tidsnok eller en tur opp i heia.

Har du et tips til verden?:
Går det ikke bra, så går det over!

Tel: 95799963

Tor Audun Roness

Regnskapssjef

Tor Audun har en bachelorgrad i Økonomi og Informatikk fra Universitetet i Stavanger.

På fritiden liker han å være sosial, diskutere fotball og høre på musikk.

Tips til verden:
Smil og vær glad!

tel: 97171630

Ida Topp

Trainee Økonomi og regnskap

Ida er utdannet med en master i økonomi og administrasjon fra universitetet i Aarhus, i tillegg har hun en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI Bergen.

På fritiden liker hun å gå tur og bruke tid sammen med venner og familie. Hun er også en stor forbruker av hobbyer med et interessefelt som spenner seg fra gaming til strikking, og alt imellom.

Tips til verden:
Man burde alltid ha (minst) en reise planlagt!

tel: 98684232

Leonard Chaparian

Partner // CFO

Leonard er utdannet innen Regnskap & Revisjon og har jobbet i denne bransjen i over 20 år. Han har drevet flere selskap og startet SUM sammen med Roar i 2010. Leo er gammel musiker og fra tid til annen koser han seg med musikkproduksjon. Jobben er hobbyen og familien er fritiden.

Tips til verden: Det er viktig å spise mye god mat.

tel:90665540

David Anvarov

Regnskapssjef

David har en mastergrad i Økonomi. Han er et ordentlig arbeidsjern som står på 100 % for sine kunder. Når han ikke er på jobb liker han best å tilbringe tid sammen med familien sin, og nyter livet.

Tips til verden: Aldri gi opp.

tel:46241363

Bengt Lura

Rådgiver

Bengt har 5-årig høyskole, med blant annet økonomisk-/administrativ utdanning og praktisk pedagogisk utdanning. Han har mange års erfaring innen forskjellige bransjer. Bengt er faglig sterk og jobber med økonomisk rådgivning, skatt og årsregnskap.
På fritiden er han svært aktiv med både friluftsliv og idretter som svømming, sykling, løping og langrenn. Hvert år deltar han på både Sesilåmi, 3-sjøersløp og Nordsjørittet.

Tips til verden: Prøv en tur på DNT sine hytter. Er også veldig sosialt.

tel:95949081

Lise Beth Grødem Svanteson

Regnskapssjef

Lise Beth har jobbet med regnskap siden 2013. Hun har som mål å bli autorisert regnskapsfører. På fritiden er det hennes mann og to barn som opptar mesteparten av tiden.

Camilla Rettedal

Senior regnskapssjef

Camilla har en bachelorgrad i Økonomi og Administrasjon. På fritiden er hun sammen med familien, eller ute å spiller volleyball. Hun liker også å strikke stort og smått.

Tips til verden: Poseklemme på barnetacoen 🙂

Tel: 95887430

Mari Ask Rasmussen

Regnskapssjef

Mari har jobbet med regnskap i 10 år og har utdanning fra BI Stavanger. Fritiden går med til familie og venner. Med to gutter blir det full fart med mye fotball, og turer i det fri - og ikke minst kvalitetstid på hytten. Når det blir rom for egentid så er Mari raskt ute på en joggetur eller nyter sosialt samvær med gode venninner.

Tips til verden: 🙂

Tel: 91372108

Robert Arnestad Nordstrand

Senior regnskapssjef

Robert har en bachelorgrad i Økonomi i fra Handelshøyskolen BI. Han har arbeidet med regnskap siden 2011. Fritiden bruker han med familien og venner. Ellers er Robert glad i sport på TV og liker å se en god serie.

Tel: 47458464

Martin Tiller Gjessing

Leder bærekraftsrapportering

Martin har en mastergrad i Økonomisk Analyse fra UIS, og har tidligere jobbet som avdelingsleder og selger innen byggevarebransjen. På fritiden går han lange turer med hundene sine. Han trives også godt i sofaen med en god bok eller film. Han liker å lage middag med venner, og er en sosial type. Interessene ellers er historie, teknologi og generelle fun facts.

Tips til verden: Smil og vær nysgjerrig!

Tel: 90408392

Tore Oftedal

Regnskapssjef / Markedsansvarlig Power BI

Tore har erfaring hovedsakelig innen bygg og eiendom, men har også ett par år i bar og restaurantbransjen. På fritiden liker han å spille volleyball og golf.

Tel: 94130201

Borghild Lovise Malmhaug

Senior regnskapssjef

Borghild har studert mye forskjellig, blant annet musikk, biologi, og kultur. Hun har også en bachelor i regnskap og revisjon fra UiS, og er autorisert regnskapsfører. Hun har jobbet på regnskapskontor siden 2014, og har ellers erfaring fra kundesenter, barnehage og sykehjem.

Borghild er glad i dyr og elsker å reise. Hun tar enten en tur med bilen langs fjord og fjell i Norge, eller helst på en tur til savannene i Afrika. Når hun ikke jobber sent eller vasker bilen, finner du henne i sofaen med strikkepinnene, en god serie, gode venner, god mat og vin.

Tips til verden:
Se ikke på vanskelige ting som problemer, men som utfordringer.

Tel: 41458621

Hanne Ødegård Ramsli

Trainee Administrasjon

Hanne kommer rett fra en bachelor i Økonomi og Administrasjon ved Universitet i Stavanger. Mye av fritiden hennes går til venner og familie. Ellers er hun også veldig glad i å være i aktivitet. Hun trives da best på fjellet, og helst med ski på beina om vinteren, men tar også gjerne en kveld på sofaen med strikketøyet i fanget og noe kjekt på TV'en.

Tips til verden: Du klarer alt du vil, du må bare ville det nok!

Tel:91685609

Kristin Smithsen

Trainee økonomi og regnskap

Kristin er utdannet med en bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Universitet i Stavanger.
Hun er glad i å lage mat og bruke tid sammen med venner og familie, men passer alltid på å få lagt inn noe trening eller turer når hun har fri.

Tips til verden: Kast søppel i søppelbøtta!

Tel:47707237

Marie Grastveit

Daglig leder

Marie har en bachelorgrad i Økonomi og Ledelse fra Handelshøgskolen i Bodø. Hun kom med på Sum-laget i 2013. Livet til Marie er hektisk og kjekt! Hun er ekstra fornøyd når hun rekker en joggetur eller kan ta fram strikketøyet og nyte en kopp kaffe med god venninne.

Tips til verden: Ta en tur til Le Lavandou og nyt det gode liv!

tel:90866173

Susanne Grure

Regnskapssjef

Susanne har en bachelorgrad i Økonomi og administrasjon fra BI Bergen. Etter studiene har hun jobbet med support og kundeservice i Visma før hun kom til oss i Sum. Hun ble autorisert regnskapsfører juni 2021.

Susanne er sosial og sprudlende, og er glad i å reise og gode matopplevelser.

Tips til verden: Stavangers beste is finner du på Siddis i Pedersgata. Min favoritt er kokos sorbet.

tel:94143880

Maria Gudvangen

Regnskapssjef

Maria har en bachelorgrad i Økonomi og Administrasjon fra Høyskolen i Oslo, og har studert skatterett ved Universitetet i Stavanger. Hun har jobbet med regnskap siden 2009 og virkelig elsker det! Maria kobler best av ute i skog og mark, og musikk er et must. Bøker likeså.

Tips til verden: Det begynner med fest-skratt og ender med restskatt.

tel:95166894

Astrid Karlstrøm

Administrasjon

Astrid har allsidig bakgrunn og erfaring fra ulike bransjer. Før hun kom til oss var hun innom både forlags- og reiselivsbransjen. Astrid er ei sporty dame som fikser det meste i en fei. Hun sliter litt under strikkepresset blant kollegene, men hun henger med så godt hun kan. Vi tipper hun fikser dette også!

Tips til verden: Vær deg selv.

tel:97743791

Sven Fjelde

Administrasjon

Sven har en mastergrad i Globale Studier fra Misjonshøgskolen i Stavanger og har yrkeserfaring fra ulikt organisasjon og administrasjonsarbeid. Hverdagen og fritiden til Sven går for det meste i å være sammen med familien. I tillegg prøver han å få lest noen bøker, kommet seg på noen konserter, samt forsøker å holde seg sånn noenlunde oppdatert på hva som skjer i fotballverden.

Tips til verden: Sjekk ut platene til Tor Konstalij!

Tel:99359025

Johan Aleksander Johansen

Regnskapssjef

Johan Aleksander har en bachelorgrad i Økonomi og Administrasjon, og en mastergrad i finans, han har erfaring ifra flere regnskapskontor. Utenom jobben er han interessert i biler, og bruker ellers fritiden på trening og venner.

Tips til verden: Ha en positiv innstilling.

tel:90229515

Anita H. Remøy

Senior regnskapssjef

Anita er siviløkonom med utdannelse fra Universitet i Tromsø og Universitet i Stavanger. Hun har jobbet med regnskap siden 2017.
Fritiden hennes går stort sett med til familie. Hun trives best ute - gjerne på fjellet, i skogen eller på stranden. Trening og aktivitet er en viktig del av hverdagen hennes. Hun liker god mat, fun facts og strikking.

Tips til verden: Følg regler - det er en grunn til at de er der.

Tel: 95861669

Anders Figved Bergesen

Regnskapssjef

Anders har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon med fordypning innenfor profilen regnskapsfører ved Handelshøyskolen OsloMet.

På fritiden liker Anders både å se og spille fotball med kompiser. Han er glad i å trene, går gjerne en god fjelltur med familie og venner og han har nylig fått interesse av å spille frisbeegolf.

Tips til verden:
Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid

Tel: 40492789

Mario Broek

Regnskapssjef

Mario har en bachelor i økonomi og administrasjon med spesialisering innenfor regnskap fra Handelshøyskolen BI. På fritiden er han glad i å gå tur, spille frisbeegolf, stå på ski eller bare se en god film/serie. Han har også en stor interesse for Formel 1.

Tips til verden: Bli født i en rik familie

Tel: 90809886

Hege Andersen

Regnskapssjef

Hege har jobbet med regnskap siden siden hun var ferdig med studiene på Høgskolen i Stavanger i 1999. Hun har vært på regnskapskontor siden 2002 og ble autorisert regnskapsfører i 2004.

Mye av fritiden hennes går med til turer med hunden Timmy, både i nærområdet og til fjells. Tid til familie og venner prioriteres også, og en tur hjem til Nord-Norge må til i blant. Hege er også en av strikkerne i Sum.

Tips til verden:
Noen ganger er gresset faktisk grønnere på den andre siden!

Tel: 45037354

Tormod Ulsund Hodne

Trainee Økonomi og regnskap

Tormod er traniee hos Sum samtidig som han for tiden går siste året på en master i økonomi ved UIS.

Når han ikke jobber eller studerer bruker han mye av fritiden til håndball og trening. I tillegg liker han å dra på fisketur med gode kompiser.

Tips til verden:
Drikk tran.

tel: 47293446